Hollandse Kaas
Weydeland kaas is een Noord-Hollandse premium kwaliteitskaas. Wat deze kaas zo bijzonder maakt is haar onovertroffen smedigheid en haar uitzonderlijk fijne smaak.
Naast de Weydelandkazen hebben we daarnaast nog een keur aan kwaliteitskazen.
Het ingrediënt hiervoor is de verse melk van onze Hollandse koeien die de basis vormt voor de zachte en romige smaak van Weydeland.
Op ambachtelijke wijze en volgens traditioneel recept wordt Weydeland gemaakt door Kaasmakerij CONO gelegen in de Midden-Beemster (Noord-Holland).
Vervolgens ligt de kaas in het pakhuis van Weydeland op smaak te komen.
Onder een constante luchtvochtigheid en temperatuur ligt de kaas op houten planken te rijpen alvorens de lekkerbekken kunnen aanvallen!
En er is meer... Weydeland komt tot stand via een duurzaam proces.
Weydeland 48+
48+ staat voor het vetgehalte in de droge stof van de kaas. Deze kaas is verkrijgbaar van jong tot oud(brokkel).
Weydeland 35+
Een magere Noord-Hollandse kaas met 35% minder van de in de 48+ variant.
Het lagere vetpercentage doet zeker niet af aan de rijke smaak van deze kaas
Koekaas met kruiden
Bij Weydeland Kaasspecialiteiten in Goes hebben we een diversiteit aan kruidenkazen.
Van gepasteuriseerde kazen tot rauwmelkse boerenkazen. We hebben onder andere kruidenkaas met fenegriek, brandnetel, zwarte truffel, Italiaanse kruiden en groene en rode pesto.
Geitenkaas (met kruiden)
Ook binnen de geitenkaas hebben we een diversiteit aan kruidenkazen. Denk aan bijvoorbeeld fenegriek, honingklaver en Italiaanse kruiden.
Uiteraard is deze ook verkrijgbaar in de normale variant, jong belegen en oud.
Schapenkaas
Schapenkaas is minstens zo lekker als koekaas en geitenkaas, hoewel nog niet zo populair als koekaas en geitenkaas.
Voor mensen met koemelkallergie is dit een zeer geschikt alternatief.
Daarbij komt ook dat deze kaas rijk is aan vitamine A, B en C en daardoor ook erg bevorderlijk voor onder andere een goede stofwisseling.