Weydeland Kaas

Hollandse Kaas

Smaakvolle kwaliteitskaas

Weydeland kaas is een Noord-Hollandse premium kwaliteitskaas. Wat deze kaas zo bijzonder maakt is haar onovertroffen smedigheid en haar uitzonderlijk fijne smaak.
Naast de Weydelandkazen hebben we daarnaast nog een keur aan kwaliteitskazen.

Het ingrediënt hiervoor is de verse melk van onze Hollandse koeien die de basis vormt voor de zachte en romige smaak van Weydeland.

Op ambachtelijke wijze en volgens traditioneel recept wordt Weydeland gemaakt door Kaasmakerij CONO gelegen in de Midden-Beemster (Noord-Holland).

Vervolgens ligt de kaas in het pakhuis van Weydeland op smaak te komen.
Onder een constante luchtvochtigheid en temperatuur ligt de kaas op houten planken te rijpen alvorens de lekkerbekken kunnen aanvallen!

En er is meer... Weydeland komt tot stand via een duurzaam proces.

Weydeland 48+

De lekkerste Noord-Hollandse kaas is Weydeland 48+.
48+ staat voor het vetgehalte in de droge stof van de kaas. Deze kaas is verkrijgbaar van jong tot oud(brokkel).

Weydeland 35+

Een magere Noord-Hollandse kaas met 35% minder van de in de 48+ variant.
Het lagere vetpercentage doet zeker niet af aan de rijke smaak van deze kaas

Koekaas met kruiden

Bij Weydeland Kaasspecialiteiten in Goes hebben we een diversiteit aan kruidenkazen.

Van gepasteuriseerde kazen tot rauwmelkse boerenkazen. We hebben onder andere kruidenkaas met fenegriek, brandnetel, zwarte truffel, Italiaanse kruiden en groene en rode pesto.

Geitenkaas (met kruiden)

Ook binnen de geitenkaas hebben we een diversiteit aan kruidenkazen. Denk aan bijvoorbeeld fenegriek, honingklaver en Italiaanse kruiden.

Uiteraard is deze ook verkrijgbaar in de normale variant, jong belegen en oud.

Schapenkaas

Schapenkaas is minstens zo lekker als koekaas en geitenkaas, hoewel nog niet zo populair als koekaas en geitenkaas.

Voor mensen met koemelkallergie is dit een zeer geschikt alternatief.

Daarbij komt ook dat deze kaas rijk is aan vitamine A, B en C en daardoor ook erg bevorderlijk voor onder andere een goede stofwisseling.

Komijnekaas

Onze komijnekaas heeft een vetgehalte van 48+. De komijnzaadjes geven een erg karakteristieke smaak aan deze kaas. Hoe ouder de kaas, hoe sterker de smaak van de komijn naar voren komt. Ook deze hebben we van jong tot oud(brokkel).

Boerenkaas

Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk, de melk wordt dus niet verhit waardoor alle bacteriën in de kaas blijven leven. Dit zorgt er wel voor dat de kaas een extra smaakdimensie krijgt.

Boerderijkaas

Niet te verwarren met boerenkaas. Boerderijkaas is namelijk gemaakt van gethermiseerde melk wat betekend dat de melk kort verwarm wordt tussen de 40 en de 65 graden. Een deel van de bacteriën gaan dan dood.